(null)
Konservburkskrukor på staketet

Vilken söndag vi fick igår, soligt och varmt, vilket gjorde att det kliade lite extra mycket i trädgårdsfingrarna. Det blev häng i trädgården hela eftermiddagen med mycket fix och fika ute i solen. 

För flera år sedan såg jag en bild på rostiga konservburkar fästa på ett staket med tulpaner i och tyckte det var så snyggt och enkelt. Men då vi haft häck ut mot gatan har jag inte kunnat göra det, förrän nu. I början av förra sommare tog vi bort vår jättebreda och -höga häck och i slutet av sommaren blev vi istället med armeringsnäts-spaljé. En spaljé perfekt för att fästa konservburkar med blommor på. 

(null)
Dekorera med konservburkar

 
Till påsk fick jag en vårblomsgrupp med tre olika blomplantor i som inte riktigt tyckte det var så roligt att vara inomhus så dessa använde jag till detta projekt. 

Detta behövs:
  • Konservburkar
  • Ståltråd/najtråd
  • Avbitare
  • Spik
  • Hammare

(null)

Börja med att göra hål i botten så att regnvattnet inte dränker plantorna. 

(null)
Fäst upp konservburkskrukor på staketet

Plantera plantorna i konservburkarna, man kan med fördel ha lite lekarkulor i botten för bra dränering. Fäst sen upp burkarna med ståltråden. Jag tog ett varv med ståltråd runt konservburken i den översta ingröpningen och såg till att det blev riktigt tight, sen najade jag fast de två ändarna i staketet. Det var lite krångligt att få dem i samma höjd då antar snurr med ståltråden för att få det tight var olika på varje burk, men efter lite tryckande och vinklande blev det bra. 

Just nu blänker konservburkarna, men för varje dag blir de rostigare och rostigare och snart har de samma färg som spaljén. 

Konservburk som suttit utomhus i 3 veckor.

Utsmycka staketet med blommor i konservburkar, entrédekoration, konservburk, konservburkar, vårblommor,