Denna härliga dag instiftad i kalendern, Mors dag. Många säger att det bara är en dag som handlarna instiftat men så vara det inte. Detta var från början en dag att hylla mamman som gick hemma och tog hand om barn och hemmet. En dag då hon skulle få lite avlastning. Visserligen försöker handlarna nu för tiden tjäna lite extra pengar på denna dag det går inte att förneka. Man behöver inte köpa massa saker utan det viktigaste är att man uppmärksammar sin mamma.
Vi åkte hem till min mamma och umgicks och åt tårta.
 
 
Vi hade slagit in en ekologisk chokladkaka och sonen målade en teckning. 
Nu får vi hoppas att mamma får bestämma själv över chokladkakan, att pappa (godisälskaren) inte äter upp den för henne. 
 
Tack mamma för att du är just min mamma!
 
Efter ca två veckors återhämtning efter beskärningen är det nu dags att plantera sticklingarna och ge de gamla pelargonerna ny jord. 
När vädret tillåter tycker jag det är bäst att stå utomhus. 
 
 
 Vissa av de gamla fick tillökning av lite sticklingar för att få bra form. 
 
 
 Så här fint blev växthuset efter att det spelat ut sin roll som kuvös. 
 
 
 
 
 
 Mitt stora emaljerade handfat fick också några pelargoner i sig. 
 
 
 
 
Det finns så många tema dagar att uppmärksamma i vår kalender, polkagrisens dag, barnens dag, kanelbullens dag, byxfriadagen, internationellakvinnodagen. Idag är det ecoday och det tycker jag vi alla ska uppmärksamma. Ecoday är en dag för att öka medvetenheten hos oss konsumenter och handlarna. 
Ninnie Sjösten startade denna dag för några år sen för att få butiker att ta in ett bredare sortiment av ekologiska produkter som inte belastar vår jord.  Det är ju efterfrågan som styr marknaden så om vi alla går ihop på en och samma dag och köper ännu mer ekologiskt, miljömärkt och fairtrade än vanligt och fråga i butikerna om en vara (som inte finns i eko) finns som ekologisk. 
 
"Ingen kan göra allt men, tillsammans kan vi göra mycket"
 
Vill ni veta mer sök på ecoday på Facebook. 
 
#ecoday, ECOday2017, att så lite kan göra så mycket,

Liknande inlägg