Midsommarbukett
 
Midsommarhelgen är nu över och blommorna i min trädgård har visat sin fulla prakt. Jag har verkligen njutit av dem och njuter fortfarande av dem. 
Det blev en midsommarbukett plockad med nästintill sju olika sorter. (Sju är ju ett magiskt tal just under midsommarnatten för den som vill drömma om sin blivande man/hustru). Det blev sex olika växter i min bukett, men om man räknar att jag tagit två olika sorters blåklockor blev det sju. Buketten innehåller pion, blåklockor, daggkåpeblad, malva, vallmo och rotskott från en buske. 
 
Det var meningen att vi skulle åkt iväg och firat midsommar med en kompisfamilj, men sonen blev förkyld under natten så det var bara att stanna hemma. Det blev ett hemmafirande istället i all enkelhet. Så på självaste midsommarafton fick jag ta el-cykleln de 3 kilometrarna till affären för att panik införskaffa midsommarmat, för visst vill man ha färskpotatis, gräddfil, sill och lax på självaste midsommarafton! Vi fick en fin midsommar trots allt. Vi njöt utomhus hela dagen med god mat, lungt häng, lek och spel, inne var vi bara för att laga mat eller gå på toa. 
 
Här är sju av mina blommande blommor från min trädgård just nu.
 
(null)
Ett hav av vitklöver i gräsmattan.
 
(null)
Buskros som doftar underbart.
 
(null)
Potatisblomman visar att snart kan jag börja skörda mina egna potatisar.
 
(null)
Vad kan vara mer midsommar än prästkragar.
 
(null)
Det hörs surr från digitalisen.
 
(null)
En ursnygg liten rosa ros.
 
(null)
Pionen i all sin prakt.
 
 
 
Blommor hör midsommar till, digitalis, midsommar, pion, potatisblomma, prästkrage, ros, sju sorters blommor, trädgårdsbukett, vitklöver,