I morgon som ni alla säkert vet är det 1 december och jag har satt upp den årliga "Personalens adventskalender" på insidan av personaltoalettens dörr. 


Visserligen är det roligt och mysigt med de traditionella glitterkalendrarna eller chokladkalrndratna, men denna ger en dimension till, medmänsklighet! 
Denna adventskalendern uppmanar inte till konsumtion utan ett sätt att visa uppskattning av andra och att ta hand om sig själv. 

Årets kalender har många likheter med förra årets, men jag har även tagit inspiration av förra årets "snällkalender" (som finns för 2017 att köpa i handeln om man hellre vill ha en med luckor). 
Ni får jättegärna kopiera denna och göra om så att det passar er arbetsplats eller familj. 

Ett roligt sätt att sprida lite extra glädje i juletid. adventskalender, adventskalender på jobbet,


Jag är så glad att jag tagit mig tid för pyssel i helgen. Att pyssla är mitt sätt att ladda batterierna och bara få vara.Det blev de resterande tre korten sen Julkortsserien del 3 (fast det blev inte tre utan fyra) och två små julgranar av ullgarn till sonens bilar. 
 
 
När jag nu tittar ner i min låda avsedd för julkort ligger 15 stycken klara julkort, varav två är från förra året. När jag nu räknar antal kort som ska göras behöver jag 23 stycken, alltså 8 stycken kvar att pyssla. Det är två delar kvar av Julkortsserien 5 x 5 så jag hoppas att det blir 10 stycken till. Alltid skönt att ha några extra ifall det kommer upp fler vi vill skicka till. 
 
 
Jag såg en så julfin bil i en affär och var nära att köpa den, men eftersom granen var av plast och jag plastbantar tog jag beslutet att avstå. Då sonen pratar väldigt mycket om julgranar just nu har jag funderat på hur jag ska pyssla den, det är ju klart han ska ha giftfri gran på sin bil Så här i juletid.  
Jag fick tips om att ta en riktig grangren, men barren kommer ju lossna direkt, sen fick jag tips om att måla en grankotte som gran, ganska bra men ändå inte helt lik en gran, till sist fick jag tips om att göra av garn med samma teknik som när man gör tofsar, bingo!
 
 
För att göra denna garnjulgran behöver man en pappbit, grönt garn, ståltråd, sax och tång. 
Man klipper pappen i valfri storlek och snurrar garnet flera varv om den. 
Lägg om ståltråden och dra ur pappen. 
 
 
Klipp upp sidorna och tvinna fast garnet med ståltråden med tången. Sen har man en gran som man kanske får forma till lite med saxen. 
 
Det var otroligt enkelt och roligt så vi gjorde två. Sonen blev överlycklig 💕
 
Garngran, Handgjorda kort, giftfri garngran, gran till leksaksbil, handmade Cards,

Hur spenderar man bäst en ledig lördag, jo man myser! Det är precis vad vi har gjort idag. Min dag började redan klockan 8 då jag skulle ta bussen till yogamassage klockan 10. Morgonen fick jag för mig själv då mannen och sonen inte vaknade förrän precis innan jag skulle gå. 

I julklapp förra året fick jag yogamassage och först idag nästan ett år senare blev det av. Jag var hur stel som möjligt på alla sidor och blev rejält mörbultad. I hela 60 minuter fick jag en ordentlig genomgång på rygg och säte. En timme i skönt/ont tillstånd med många djupa andetag för att minska det onda. 
Jag fick även en läxa att massera skinkorna med en tennisboll, två minuter på varje sida, tre gånger i veckan. Det är nämligen så att mycket av våra krämpor kommer från sätet/höfterna, men att det kan visa sig genom att man till exempel har ont i axeln. 
Kristina på Yogabeat är verkligen fantastisk. Tack! Jag hoppas på rejäl träningsvärk framöver. 

Efter massa mys, lek och busande tog vi och åt korv med bröd till middag. Inte vilken korv med bröd som helst utan kamingrillad korv med alla tillbehör, sallad, pizzasallad, ketchup, senap, dressing av olika slag, rostad lök och ugnade grönsaker. Mumsigt och mysigt. 


Nu avslutar jag och mannen med en film. 


Jag vill avsluta med att säga att jag inte är sponsrad utan det jag skriver om är bara sånt som jag tycker är bra och gärna vill uppmärksamma. 

Liknande inlägg