Här kommer ett tips på tänkvärd dokumentär som finns att titta på SVT-play, "Sista skörden". Den handlar om ett av våra viktigaste ekosystem och en förutsättning för vår överlevnad.
 
Vi äter mer grönsaker än förr men ändå får vi i oss färre näringsämnen. Vad beror detta på? Dagens ensidiga jordbruk utarmar jorden och mer konstgödsling måste användas för att få grödorna att växa. Vad kan vi göra för att sätta stopp för detta?
 
Se dokumentären och förundras.
Dokumentär, SVT, sista skörden,

 
Jag blir så ledsen på klädindustrin och folk som inte bryr sig om vår jord. Polyester, akryl, elastan, lycra, nylon, polyamid och fleece är alla gjorda av syntetfiber, plasttyger, och som jag i tidigare inlägg skrivit är plast inte är bra för vår miljö. Men att dessa tyger släpper ifrån sig microplast trodde mitt naiva jag bara fleece gjorde. Enligt SVT gör nämligen all syntettyg det mer eller mindre. Kläder vi tvättar släpper ifrån sig plast som reningsverken inte kan fånga upp (än) och som släpps ut i våra vattendrag. Fiskarna får i sig det och även vi får i oss det i vårt dricksvatten. Varför går vi med på detta? Om inte regeringen kan stifta lagar måste vi konsumenter helt enkelt sluta efterfråga. Ingen efterfrågan leder till inga producerade produkter. 
 
 
Efter att ha läst senaste numret av naturskyddsföreningens medlemstidning om bomull/bomullsodling blev jag så illa till mods. Barnarbete, farliga bekämpningsmedel, vattenslöseri som leder till dåligt vatten för de som bor i området, mm, mm. Ekologiskt odlad är jättemycket bättre men bomullsplantan kräver ändå otroligt mycket vatten och även de kan ha barn som arbetar. 
Jag och min familj har bestämt att från och med nu kommer vi absolut, absolut, inte ska köpa några nya kläder gjorda av konventionell bomull. 
 
Sluta köpa kläder gjorda av syntetfibrer och konventionellt odlad bomull!
Tillsammans kan vi göra skillnad tillsammans blir vi starka konsumenter.
Plastbanta din garderob, välj ekologisk bomull,
 
Igår var det två par av våra nära och kära som som blev föräldrar till varsina söner. Jag vet hur mysigt och omvälvande det är och de är verkligen värda den lyckan.
De missade min födelsedag så än så länge har jag den 23 april för mig själv. 
 
 
Jag är traditionsbunden och tycker att det allt ska vara födelsedagspaket på födelsedagen. Tyvärr fick jag inga paket idag utan de har varit utspridda på flera dagar. Förr förra helgen fick jag levererad gödsel, förra helgen fick jag tre och igår fick jag ett. Det är verkligen sådana bra presenter jag fått, sminkborstar från ecotools, systertillverkade eko-bomull-rondeller, trosskydd av eko-tyg, en PUL-påse (att förvara använda tyg-bindor/trosskydd när man inte är hemma), ett presentkort på panduro, en vacker rosa blombukett och ett fint grattiskort.  min man vill bjuda mig på en upplevelse och en innestående blombukett.
 
 
Det är inte slut här på presenter utan när mina föräldrar och lillebror kom och hälsade på idag hade med sig supergod mammagjord tårta och två plantor grönkål och spetskål. 
 
 
En stående önsknig jag har är gödsel från gården. Ibland blir det hönsgödsel och ibland hästgödsel. I år fick jag sju kassar hästgödsel som jag la ut i odlingslådorna idag. Det blev inte mer än så för det började snöa. 
 
 
Sista överraskningen för dagen blev en promenad i sista solljuset. Min man som inte tycker om att promenera frågade ifall vi skulle ta en solpromenad och då säger man ju inte nej. Det blev en bra sväng på härlig landsväg och skogsstig. 
 
Tack för idag, jag har njutit. Jag älskar verkligen alla dessa hållbara presenter som inte tär på vår planet och håller min kreativa sida i full gång. Ni känner mig verkligen!
 

Liknande inlägg