Idag tog jag beslutet att plocka in alla körsbärstomsterna. Det blev nästan en hel skål med både röda, oranga, gula och gröna små färgsprakande tomater som får mogna i köksfönstret istället för på plantorna som står i en kruka vid söderväggen.

Jag vågar helt enkelt inte ha dem ute mer då frosten kan förstöra dem när som helst, det är ju faktiskt mitten av oktober. 

 Go Girl! Ett meddelande till både mottagaren och mig. Det blir nämligen inte så mycket tid i min pysselvrå för tillfället men när jag väl satte mig ner och gjorde detta kortet var det verkligen, Go Girl, svisch så var kortet klart. Det är så härligt när inspirationen infinner sig samtidigt som jag har tid att pyssla. 
 

Då mottagaren pluggar på universitetet tyckte jag texten "Go Girl" är perfekt. Go Girl, menat fortsätt så och Go Girl, du kommer fixa det. 

Jag stansade ut orden på ett svart papper som är lite mindre än den vita kortbasen. Jag använder lite "washi tape" för att hålla bokstäverna på plats när jag manglar. 

Mottagaren önskade ett kort med inspiration från griffeltavla, grön fyrklöver och glad smiley. 

Jag har aldrig gjort en griffeltavelmotiv så jag har lekt och testat mig fram. Såg inget vidare ut i början men desto mer jag höll på desto bättre blev det. Jag använde mig av vit "chalk ink" som jag applicerade med en svampapplikator. 

För att få fram griffeltavelutseendet mer ritade jag med vit penna, som krita, på det svarta pappret. För att få in den gröna färgen som mottagaren önskat stämplade jag bokryggar på olika gröna papper, klippte ut och satte fast dem med 3D-kuddar som på en hylla i vänstra nedersta hörnet.  

Den gula smileyn fick ta plats inne i kortet. 

GO GIRL!

Go Girl, Handgjorda kort, handmade Cards,

En helg med kyla och upptag av årets skörd. Det var verkligen på tiden att ta upp vitlöken, den gula löken och rödlöken. Som jag skrivit om innan blev årets skörd inget vidare men några små lökar av varje blev det allt. Det kan finnas några till röd-och gullökar kvar i odlingslådan då blastenpå flera av lökarnahar försvunnit. Potatis, morötter och rödbetor tål att vara kvar i jorden även att det blir frostnätter. För att kydda dem lite mer kan man lägga halm ovanpå så kam morötterna förvaras i horden under vintern. 

Paprikaplantan har börjat vissna rejält så jag tror den har börjat dö och då går det inte rädda den genom att ta in den. Jag valde därför att plocka in de små paprikorna. 
Det är så fint att lägga upp allt i min skördekorg, så ett foto var ju tvunget att tas. 
 
 
På eftermiddagen tog vi oss till svampskogen. Med förra helgens svampfynd i tankarna var vi taggade till tusen, men vi hittade inga trattkantareller bara det här. Hela partier med bruna slajmsvampar. Har trattisarna blivit skadade av kylan? Vilken besvikelse. 
 
 
Sonens svampkorgen blev i varje fall fylld med taggsvamp. Taggsvamp som vi i vanliga fall brukar se som utfyllnad. Som bara smakar gott tillsammans med kantareller. Men när vi hade stekt dessa och provsmakade smakar de precis som kantareller, vilken lycka!
 
Jag hoppas inte att svampsäsongen är över riktigt än för fler vill jag kunna plocka och fylla vår frys med. 
 

 

Liknande inlägg