Jag hade tänkt att skriva "Äntligen måndag" igår men det blev aldrig tid för en fortsättning utan istället skriver jag "Äntligen tisdag med nya möjligheter". Skönt att slippa helgens stress med alla måsten och måndagens ångest att man inte hann med allt man ville och att det är första dagen på en hel arbetsvecka. Jag har laddat min tisdag med ny energi och glädje. Det jag ända ha genom att hå på ett yogapass efter jobbet. 
Jag är nöjd och glad över min helg. Det blev ändå mycket gjort med iordningställande av trädgården inför vintern och jag tog in det sista i landet.
 Trädgårdsmöblerna och alla krukor är instoppade i garaget för vinterförvaring.

 

Då det fortfarande är lite morötter kvar i landet har jag lagt på odlingsväv som lite skydd för frosten. Årets morötter är små och mångarmade men otroligt goda. De ska vi njuta av en stund till innan de är helt fastfrusna i jorden.

 

Sista skörden av gräslöken är skördad och infrusen. Mangolden blev det inte så mycket med då den större delen av sommaren var skuggad av sockerärtorna. Några få små blad kunde jag till sist skörda. 

Nu hoppas jag på en fortsatt härlig arbetsvecka och sköna hemmakvällar med familjen. Sen är det helg igen!

 
Våra ena grannar har under en tid ställt ut en låda med päron för alla att ta av och då min man och son ÄLSKAR päron har jag plockat med mig en hel del hem. Som tack för att de delat med sig av sitt överflöd har jag gjort ett tack-kort. 
Detta är en variant av ett kort jag gjort innan. Jag har gjort två liknande kort som jag blivit så nöjda med som du kan se här
 
 
Det utstansade ordet "tack" är upphöjt med 3D-kuddar. Min idé från början var att välja ett turkost mönstrat papper under det utstansade pappret, som passade bra med stämpeldynan "Peacock feathers", men då jag inte hade något bra gjorde jag ett eget enfärgat papper i samma färg.  Det är hur enkelt som helst att göra matchande enfärgade papper. Antingen så pressar man bara själva stämpeldynan mot pappret eller så använder man en svampapplikator. Jag valde applikator då jag upplever att "Distress inks" ofta blir lite väl mörka när man pressar med stämpeldynan. Ett tips, färga inte in hela pappret utan bara de ytor som kommer synas. 
 
 
Tre blommor i samma färg med svart kontur och stjälk fick pryda framsidan. Det infärgade turkosa pappret limmade jag direkt på kortbasen. Ett rent och enkelt kort i min mening. 
 
#sharehandmadekindness, Tack-kort, handgjorda kort, handmade cards,

Idag tog jag beslutet att plocka in alla körsbärstomsterna. Det blev nästan en hel skål med både röda, oranga, gula och gröna små färgsprakande tomater som får mogna i köksfönstret istället för på plantorna som står i en kruka vid söderväggen.

Jag vågar helt enkelt inte ha dem ute mer då frosten kan förstöra dem när som helst, det är ju faktiskt mitten av oktober. 

Liknande inlägg