En bok om Mino & Micke, uppfinningar och äventyr.

För ett bra tag sedan fick jag tipset om denna boken som både är bra och har ett miljövänligt budskap. Det var på bloggen hemma hos kikan där Erika skrev om "Havsmonster i knipa" av författaren Kjell Thorsson. 
En helt underbar bok med riktigt fina illustrationer och påhittig historia. Min son älskar boken och jag har läst den flera gånger för mina dagbarn. 
Ofta brukar barnböcker med budskap bli lite väl pretantiösa, men i denna bok har det verkligen lyckats. Att prata om just skräpet i våra sjöar, hav och vattenlevande djur är mer än någonsin i diskussion och denna bok är ett roligt sätt att få våra barn att tänka till. 

Egengjorda specialtelefoner

Jag är helt såld på boken och förra gången jag läste den inspirerade den till och med till efterlek. 
De gjorde egna specialtelefoner i rosa papper, ritade och klippte. Jag fixade ett armband och tejpade fast allt. Oj va roligt de hade!

Denna boken är inte den enda utan det finns än så länge hela två böcker till om Mino och Micke. "Mörka bergens hemlighet" och "Djungelpiraterna" är de två efterföljande i serien. Jag skulle säga att boken passar för barn från tre års ålder och uppåt. 
Nästa gång vi går till biblioteket ska jag leta efter "Mörka bergens hemlighet" .  


Detta är inget sponsrar inlägg utan jag vill bara tipsa om en riktigt bra bok. 


Barnbokstips med miljöproblematisering, Havsmonster i knipa, Kjell Thorsson, barnbok, mino & micke,
Vårlök

Det är verkligen vår nu, jag ser vårblommor överallt. 

Vitsippor

Jag är verkligen så glad att jag bytt jobbkarriär för i detta jobbet får man verkligen vara ute så mycket man vill och orkar. Just nu när våren spirar och det börjar bli varmt är det ännu roligare, barnen blir gladare av ljus och värme och jag blir glad och full av idéer. 

Blomplockning en självklarhet i barns uppväxt.
Barnen plockade en härlig bukett Vitsippor idag som vi tog in och satte i vatten. 
Egenplockade blommor är väl den finaste dekorationen!

Tussingar/Tusenskönor
Det känns som om växtligheten har legat under snön har kommit i explosionsartat fart att även Tussingarna har kommit upp i gräsmattan. Detta är lite av båren från min trädgård. 

Härliga Vitsippor

Vårlök med insektsbesök i gräsmattan

(null)
Tussing i gräsmattan

Jag önskar er alla en härlig vår!Det är verkligen vår nu!, vår i trädgården,
Snödroppar

Krokus

Jag hoppas vitsipporna snart kommer komma fram också. I trädgården trivs de i häcken, men vad är finare än hav av blommor i dungar och skogar där man kan plocka hur mycket som helst utan att det synd. Åååå jag längtar!

Krokus


Vårblommor i trädgården, krokus, snödroppar,

Liknande inlägg