Vattna med regnvatten

I min vrå av Sverige är det torrt och jag tycker det är svårt att veta hur jag på bästa sätt hushåller med mitt regnvatten utan att vattna varken för lite eller för mycket. Odlingarna ser trotts min osäkerhet bra ut. 

     
Ekologisk plocksallad och rädisor

Rädisorna är stora och vi njuter av dem till maten. För att ha tillgång till rädisor hela sommaren har jag sått frön igen. 
Igår åt vi egengjorda hamburgare och hade ingen köpt sallad i kylen då gick jag ner till min odling och till min förtjusning var några små, men tillräckligt stora att ta till våra hamburgare. Nu kan vi börja plocka lite varje dag om vi vill eller låta den vara och växa till sig lite till. Även salladen har jag sått igen. När jag sådde för en månad sen sådde jag inte hela raden utan sparade en bit för att kunna så igen. Detta för att få en längre säsong med egen sallad. 

(null)
Vitlök och ekologiska rödbetor.

Vitlöken som inte ville komma upp förra året har verkligen kommit upp bra i år. Dock är det flera på ett och samma ställe, men jag har inte vågat plantera om dem då det var det jag gjorde förra året och då ville de inte växa. 
Rödbetorna har nu blivit gallrade och ny frön är sådda där det inte kommit upp något. 


Samodling av ekologisk gul lök och morötter

Den gula köken verkar trivas bra, i varje fall de som kommit upp. I gluggarna har jag nu stoppat i ny sättlök. Som förra året ska jag även i år sätta lök i kruka, för vad ska jag annars göra med sättlöken jag har kvar?
Morötterna kommer bättre än förra året men jag tror det är något djur som äter upp blasten. Jag hoppas kunna rädda dem genom att täcka med fiberduk jag nu har införskaffat. 

Vit- och grönkål, selleri, Aster, ekologisk squash och sockerärter

I den tredje nya lådan för i år är det sockerärtor, squash, vit-och grönkål, selleri, och Aster. 
Kålen, sellerin och Astrarna har jag fått av min mamma som drivit upp för många plantor och ville gärna dela med sig. Jag har svårt att säga nej så det blev lite av varje som jag inte planerat med. Men riktigt kul att testa nytt. Det kanske blir att jag planterar fler nästa år...

Det jag funderar på för tillfället är ifall jag ska våga lägga gräsklipp mellan odlingsraderna för att hålla kvar fukten eller kommer mördarsniglarna att älska den fuktiga miljön och äta upp allt jag odlar? Förra året tog jag rätt beslut då det blev en varm sommar, men hur kommer denna att framskrida? Vi får helt enkelt se vad jag kommer fram till. 

Mitt grönsaksland just nu, egenodlade grönsaker, grönsaksland, odlingslåda, trädgårdsland,