Idag har vi haft lunchbesök av ett kompispar som vi parade ihop som nu är gifta och snart ska få barn. Det är verkligen så roligt att vår matchning passade. Det är ju oftast det inte funkar när man gör något sådant. 
De ska få barn i april så det är inte så långt kvar. En blöjtårta till dem var jag ju så klart "tvungen" att göra. Nöjet är helt på min sida. 
 
 
Det blev en tårta av 26 engångsblöjor storlek 1 av det ekologiska märket Naty. Detta märket är det vi använder till når son som jag varmt rekommenderar. Vissa andra märken doftar kemikalier men det gör inte dessa. De är dyrare men det tycker jag det är värt när det gäller sonens hälsa. 
En första napp av naturgummi av märket Änglamark och en egensydd minivätte fick pryda tårtan. 
 
Tack för en riktigt trevlig lunch!
 
 
Jag vill förtydliga att jag inte är sponsrad utan vill bara dela med mig av bra produkter. 
Minivätte, Naty, blöjtårta, Änglamark,
 
Jag bara måste få skryta om min mans egenbyggda och egendesignade högtalare. Så snygga och vilket ljud!
Han har byggd dem av plywood staplade på varandra. För att få fram formen har han använt en mall och fräst varje lager efter den. 
 
 
Det ska bara till frontskydd så att inte sonen eller någon annan petar på elementen. Minsta lilla tillstötningen kan om man har otur förstöra elementen. 
 
 
Egendesignade högtalare, Egengjorda högtalare,
 
Nu äntligen är min trädgårdssäsong igång. Jag sa visserligen i ett tidigare inlägg att jag hade en tomatplanta sen förra året men tyvärr har den dött. Jag glömde vattna den och då ville den inte mer. Så ingen förstattad tomatplanta i år men jag kompenserar detta med att förkultivera redan nu. Tiden och lusten infann sig idag och jag satte igång. 
 
 
Det blev busktomater, lejongap (för att vara lite mer säker på att de kommer blomma) och två paprika frön. Varför det bara blev två var för att min man råkade ut för en liten olycka på köksbänken där vågen med de nyttjade föna låg. Fröna låg på bänk och golv och han förstod inte/kom inte ihåg vad det var för något så de bara sopades ihop och slängdes. När jag kom hem från jobbet och han berättade vad som hänt sa jag att det var ju våra paprikafrön. Jag hittade två stycken som han hade missat. Två är bättre än inga och gror de är det alldeles perfekt med två plantor. 
 
 
Tre pelargonsticklingar har länge fått stå i ett glas i väntan på inköpande av jord. 
 
 
Nu har plantorna fått flytta in i mitt miniväxthus jag fick i födelsedagspresent av min man förra året. 
 
 
Årets trädgårdsodling är planerad i min trädgårdsbok Där jag ritat mina odlingslådor och skrivit vad som ska sås var. Det gäller att flytta runt grödorna så att de inte drabbas av någon sjukdom. Mycket potatis, morötter och lök, basvaror i vårt hem. 
Nu längtar jag till att jag får direktså i lådorna!
 
förkultivering,

Liknande inlägg