Idag blev det en liten skörd av rabarber och gräslök som jag ska frysa in. 


Våra rabarber växer på en ogästvänlig plats i vår trädgård. Vi hittade dem i soptippen som vi kallade området bakom vårt garage när vi flyttade in. Ett område som än så länge inte fått så mycket kärlek än utan här växer nässlor, rabarber, hallon, tulpaner och ogräs vilt. 
Rabarberna står väldigt mörkt så de kommer väldigt sent men, de kommer alltid och mycket. Jag skördar den nästan hela sommaren lite i taget. 


För att ha rabarber hela året om fryser jag in ca 1 cm stora bitar i påsar med 500g i. Det är lagom mycket för en rabarberkaka och rabarberkräm. 

ta till vara,

Det prunkar i mina odlingslådor. Att känna att man har gröna fingrar är helt underbart. Jag blir alldeles lycklig av att se hur det växer mat som jag odlat själv. Väljer man rätt grödor kan vem som helst odla sin egen mat. Jord och vatten när det är torrt och vipps så har man egna grönsaker. 

I år har jag testat att samodla lök och morötter men, jag har även testat att odla i rutmönster för att få ut mer på liten yta. 


Så här ser min skiss ut på rutmönstret jag sått efter. Löken har jag satt på ena ledden och morötterna på andra. 


I verkligheten ser det mest bra stökigt ut men, tittar man till ordentligt kan man se rutmönstret. 

Samodla morot och lök, odla i rutmönster,

Att sitta i min pysselvrå och vara kreativ är något jag verkligen värdesätter. Nu det senaste har jag varit bortrest och det har varit superfint väder, vilket inneburit pyssel i trädgården. Men nu var det lite sämre väder så jag bestämde mig för att unna mig en stund vid mitt pysselbord medan sonen sover. 


I förra veckan köpte jag äntligen ett block akvarellpapper som jag velat ha hur länge som helst. Det är mycket enklare att skapa med vattenfärger och vattenlösliga stämpeldynor om man har papper som tål mycket vatten. 
Jag har fått inspirationen från andra som lagt ut sina kort på internet. Ett rent och enkelt kort med små medel. 
Fyra färger valde jag att bilda mitt regnbågemoln. Jag tog mycket vatten så att de blandades ihop i skarvarna. 


Vem orkar vänta på att det ska torka när man är så ivrig på att se hur slutresultatet kommer bli. Tack för att jag har en värmefön. 


Efter att vattenfärgerna torkat stämplade jag texten med svart stämpeldyna. 


För att få lite dimension valde jag att skära det vita akvarellpappret 2 cm mindre än kortbasen och klistra ner det med 3D-kuddar/tejp. Kortbasen är den naturfärgade från ICA som jag gärna använder. 

Handgjorda kort, handmade cards,

Liknande inlägg