Kladdfritt och giftfria såpbubblor

Jag hittade ett så otroligt bra tips från "Ekotipset.se" som jag kände att jag bara måste dela. Det är ett genialiskt och enkelt sätt på hur man kan få såpbubblorna att räcka längre. Alla vet ju att när barn leker med såpbubblor slutar det ofta tvärt med att allt ligger i en pöl på marken.

(null)

Det du gör för att förhindra detta är att knyta fast burken i ett träd eller stolpe på lagom höjd för barnen (och vuxna) att doppa på. Så smart! 
Det funkade otroligt bra för min 3-åring. 

Giftfria såpbubblor

Vill du göra egna giftfria såpbubblor kan jag tipsa om mitt inlägg från förra året där jag delade med mig av ett riktigt bra recept. Detta inlägg hittar du här

Sommar och såpbubblor, giftfria såpbubblor, kladdfria såpbubblor, såpbubblor,
Odlingslådor 180623

I helgen har jag tagit mig tid för att se över mina odlingar. Den gula löken kommer bra och, tro det eller ej, en sättlök rödlök från förra året har kommit upp. Mina tre Sellerikål är stora och fina, nu måste jag bara komma på hur vi ska äta upp dem. Min mamma hade dem i wok och det funkade riktigt bra. Men vad kan man göra mer?
Salladen blev det inte mycket med, men vad kan man begära av flera år gamla frön. Två frön har grott i varje fall, så nu väntar jag förhoppningsvis två fina salladshuvuden. 
Rödbetorna kommer fint, men många av fröna var blindfrön. Fröna såg ut som rödbetor men när de kommit upp blir det ingen beta utan bara stora gröna blad. Bort med dem och sen sätter jag gallrade plantor där istället. 

(null)

Potatisblast har kommit upp från alla satta potatisar utan en, så jag tog och satte en ny så får vi se om den gror. 
Morötterna jag sådde andra omgången har kommit jättebra så min farhåga om att vi inte skulle få några morötter blev inte besannade. Några egenodlade morötter kommer vi allt kunna njuta av. 
Mandgolden kommer jättefint. Jag hoppas nu jag har sått allt på rätt plats så att allt får maximalt med ljus när det vuxigt upp, så att inget skymmer för något annat. 

Nästa år lovar jag mig själv att det kommer blir många nya frön då mitt fröförråd ny är slut och har väldigt dålig groningsprocent.

Rengöring av vår bivattnare

Jag och sonen tog och rengjorde vår bivattnare. Det var verkligen på tiden, frön som börjat gro och algbildning på krukan och glasbitarna. Tyvärr såg jag att två humlor hade drunknat, troligtvis på grund av för mycket vatten, efter allt regnande, så att inte någon kula stack upp över vattenytan. Tänk att bivattnare som skulle rädda liv nu blev två humlors död, men jag hoppas att innan det blev för mycket vatten att den gett svalka för många andra bin och insekter. Nu är det friskt vatten och lagom mycket vatten i vår bivattnare. 
Min odling just nu, min trädgård,
(null)

Oj oj oj vad jag har saknat svägerskan Ellen och min kortutmaning. Jag har visserligen gjort kort till henne när hon klarat en tenta där hon gett mig bilder, skisser eller teman som jag ska skapa efter. Men att skapa båda två efter samma skiss och sen skicka det till den andra är roligare.

(null)

Till den sista maj fick vi på oss att skapa efter denna skiss och uppmaning som Ellen valt. 
Maj har varit så otroligt fin så det fanns ingen tid att sitta inne och pyssla när solen gassade, men till sist kom ändå regnet och innedag med pyssel. 

(null)

Jag valde att ta till fasta på den gröna färgen på skissen och vred på den. 
Den obligatoriska blomman satte jag på en silvrig remsa som jag klippte av snett enligt skissen. De två pappersblommorna sitter fast med en brun dekor-brad.

(null)

Istället för att ta ett lager till som skulle dölja mönstret på bakgrundspappret ritade jag istället ytterlinjer på en rektangel med hjälp av ett annat papper med rätta mått. 

(null)

Bakgrundspappret satte jag fast med 3D-kuddar. Även den silvriga remsan är dit satt med 3D-kuddar för lite mer dimension. 
Det halvgenomskinliga pappret är svårt att sätta fast utan att man ser klistret, men under den silvriga remsan är det fritt fram och sen valde jag att dölja tre klister droppar med tre silvriga halvstenar. 

(null)

Sista piffat blev sex silvriga halvstenar grupperade om tre i hörnen. 

Ellens kort

Ellens kort kom till min brevlåda innan jag hunnit börja på mitt. På kuvertets baksida stod "psst...gör klart ditt innan du öppnar". Det fick mig att ta nästa chans att pyssla mitt kort. 
Jag älskar att hon vänt upp och ner på skissen och flyttat vimpelremsan till mitten. De infärgade kanterna ger dimension. Riktigt snyggt tycker jag (och hon som sa att hon var ringrostig).

Nästa gång är det jag som bestämmer skiss och kortet ska vara klart senast den 15 augusti. Undra vad jag ska välja för någon...


Handmade cards, Kortutmaning, maj 2018, handgjorda kort,

Liknande inlägg