Som jag sagt innan låt inte rabarbern gå till spillo utan använd dem till t.ex. denna underbart goda rätt, Rabarberkyckling med kokt potatis och sallad. Rabarber, vitlök och kyckling gifter sig verkligen. Har du ett rabarberstånd som frodas måste du verkligen testa. 


Vi hade inte alla ingredienser som det står i orginalreceptet som finns på arlas hemsida utan vi improviserade lite. 

Detta använde vi:
900g kycklingfiléer
Salt
500g rabarber, frusna eller färska i bitar
2dl vispgrädde
3dl mellanmjölk eller bara 5dl grädde
4msk flytande honung
1 hönsbuljongtärning 
10 stänk tabasco
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk green jalapeno relish
1/2dl hackad gräslök

Skär kycklingen i avlånga bitar, salta och stek dem. Blanda kycklingen och rabarbern i en ugnssäker form. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll det över kycklingen. Grädda i ugnen i ca 20 min på 225 grader. 
Servera med kokt potatis och en sallad. 

Blev ingen bild på maten då den lucktade så gott så vi var så hungriga och glömde bort det. 

Orginalreceptet hittar du här:
http://www.arla.se/recept/rabarberkyckling/

  • (Detta inlägget är inte sponsrat utan det är bara min vilja att dela med mig av en god maträtt)

Rabarberkyckling, recept, ta till vara,
Vilket bra påhitt det här är med mors dag, (ja fars dag också). 
Min man och son gav mig sovmorgon och sen väckte de mig med frukost på sängen. Lyxigt värre! 

Min åsikt är att även papporna ska fira mamman till deras barn som en uppskattning av att de är just mamma till deras barn (och då tvärt om på fars dag så klart). 


Dessvärre blev inte min egen mamma uppvaktad av mig idag. Självklart gör jag alltid ett handgjort kort till henne från hela familjen Johansson. Till Mor, Mormor och Svärmor. Detta kort ovan fick min underbara mamma förra året. Årets kort kommer hon att få lite senare men, den som väntar på något gott... Älskar dig mamma!

Hur gamal är egentligen den här traditionen med mors dag?
Enligt Wikipedia firades denna dag första gången i Sverige 1919. Den infaller alltid sista söndagen i maj. Dagen firas i många länder i världen fast på olika datum. Vissa har gjort dagen till helgdag och vissa till offentlig flaggdag. 


För att ge råd för hur man kunde fira mors dag gav kommittén för denna dag ut en skrift året efter att dagen introducerats. 
Jag tycker dessa anvisningar håller än idag. 

Mors dag, historia,
Äntligen fredag eller hur är det vi säger. Älskar fredag för då vet jag att jag får två hela dagar att spendera tillsammans med min man och son. För att kunna umgås på bästa möjliga sätt, fika, behövs kaka och det har jag fixat idag. Det blev Mormors rabarberkaka igen. 


För att inga rabarber ska förgås ser jag nu till att använda dem på alla sätt. Rabarberbullar är gjorda, rabarberkaka och paj kommer alltid att finnas hemma hos så länge det går och i mat. I helgen kommer det lagas Rabarberkyckling. Ett recept från Arla.se. Vi får se om vi följer det receptet till punkt och prickar eller ändrar lite. 
Något som är ett måste att göra är rabarberkräm. Det är enkelt att göra på både färska och frusna rabarber och jag älskar den!

Jag utgår från ett receptet, men har ändrat mängden socker. 

Detta behöver du:
500g rabarber
4dl vatten
Max 0,75dl socker
3msk potatismjöl

Koka upp socker och vatten. Tillsätt rabarberna och låt koka i 3-4 minuter. Tag från värmen och häll sakta i potatosmjölet som man skakat ut i lite kallt vatten. Koka sen upp krämen, tag från plattan när första bubblan syns. Fredagsbak, rabarberkräm, recept,

Liknande inlägg