(null)
Årets plantstånd är nu på plats.


Här kan vem som vill, ta eller byta eller fylla på med egna överflödiga växter, detta är ett stånd där man ger med sig av sitt överflöd, bidra till ett givmildare klimat och minskar konsumtion. 

2021 gjorde jag verklighet av något jag tänkt på länge, att på våren till hösten ge bort självsådda, delade och överblivna plantor genom att ställa ut dem bredvid brevlåda så att förbipasserande kan ta vad de vill ha. Varje år har varit så uppskattat så varför sluta en bra tradition. 

(null)
Återanvänd det man har.

I år ville jag ha en rejäl hylla med plats för många både stora och små krukor. Att återanvända en lastpall till odlingshylla har jag sett många bilder på och tänkt att det blir perfekt till mitt plantstånd. 

(null)
Bygg om en lastpall till en blomhylla.

För att kunna ställa olika stora krukor i hyllorna valde jag att göra mellanhyllan lite djupare med hjälp av klossar och den understa hyllan ännu lite djupare. 
Jag och mannen jobbade tillsammans igår kväll med material vi redan hade hemma för att få till distanser botten och front till hyllplanen. 

(null)
Blomhylla av lastpall.

Efter härligt samarbete var den klar, lagom till solnedgången. 

(null)
Blomhylla av lastpall.

Varje kruka är uppmärkta med en bit av en ut gallrad äppelgren som jag täljt av lite på ena ändan och skrivit på vad det är för något. Med dessa pinnar kan man också märka upp sin sådd i landet. Återbrukning är kul!

Redan första dagen är 4 plantor tagna. 

Utsatt i plantståndet
20 st Jordgubbsplantor (18 kvar)
3 st Akleja (1 kvar)
2 st Rysk dragon (2 kvar)

Fler plantor är på gång…


blomhylla, delameddig, gebort, lastpall, plantstånd, varsågod, Årets plantstånd - gör en hylla av en lastpall, återbruk,