Efter att jag har som nyårslöfte/miljömål att äta mer vegetariskt i år har jag och min man bestämt att vi ska försöka göra vegetarisk middag på onsdagar. Att äta mer vegetariskt och mindre kött bidrar man framför allt till mindre växthusgasutsläpp, färre skogar måste skövlas för att ge plats till betesmark och mindre energi måste användas under produktionen. 
 
 
Idag gör vi Vego-lasagne. 
 
Detta behöver du:
2 morötter, ca 200g
2 gula paprikor
2 selleristjälkar
1 stor lök
200g champinjoner
1 zucchini 
4 vitlöksklyftor, pressade
Kokosolja till fräsningen
2msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
4tsk oregano
Salt, peppar, chili efter smak
Lasagneplattor
5dl cream fraiche
3dl riven lagrad ost 
 
Sätt ugnen på gradanralet som står pålasagneplattornas förpackning. 
Tärna grönsakerna fint. Fräs dem med vitlöken tills de är lite mjuka. 
Rör ut tomatpurén. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningarna och oreganon. 
Smaka av med salta, peppra och chili. Låt sen sjuda på låg värme i ca 8 min. 
Varva grönsaksröran, cream fraichen och pastaplattorna. Låt sista lagret vara grönsaksröra. Toppa med den rivna osten. Ställ in i mitten av ugnen så länge som det står på lasagneplattornas förpackning. 
Vego-lasagne,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej