(null)
Lyxig mellanmålsbar med chokladöverdrag.

Att fika nyttigt och gott är en strävan jag har och dessa mellanmålsbars är precis en sådan "kaka" som passar in på det temat. Det är Hanna Olvenmark som driver Portionen under tian som har gjort detta recept som man bara måste testa och lyxa till med lite choklad på.  


Utflyktsbars med nötter, frukt och jordnötssmör

  • dl valfria nötter/frön 
  • dl valfria torkade frukter/bär
  • st banan
  • dl havregryn
  • dl solroskärnor
  • msk jordnötssmör
  • Choklad till garnering (ekologisk och/eller fair Trade märkt)

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Mixa nötterna och den torkade frukten i en mixer eller förhacka nötter och frukt och använd en mixerstav tills det är finsmuligt. Mosa bananen och blanda ihop det med de mixade frukterna och nötterna och tillsätt även havregrynen, solroskärnorna och jordnötssmöret. Blanda ordentligt tills du kan forma degen till bars. Enligt  portionen under tian  är degen tänkt för fyra stora bara, men jag gjorde flera mindre istället. Lägg dem på ett bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min. När barsen svalnat doppa ovandelen i smält choklad som gör baren riktigt lyxig. Sen gäller det att hålla sig till att bara ta en i taget. 

(null)

Nyttig och god fika med denna bar

Sju sorters kakor (utan vitt socker), Lyxig mellanmåls bar., frukt och nöt bar, mellanmålsbar, nyttig kaka, recept, utan vitt socker,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej